Nyhet

The Pogues-stjärnan Shane MacGowan är död

The Pogues frontfigur Shane MacGowan har gått bort. Han blev 65 år gammal.

Den irländske sångaren och låtskrivaren Shane MacGowan har avlidit. Det bekräftar hans fru på Instagram där hon uttrycker sin sorg över förlusten av sin livskamrat.

"Shane kommer alltid att vara ljuset som jag håller framför mig och måttet på mina drömmar och mitt livs kärlek", skriver Victoria Mary Clark i sitt inlägg.

Artisten hade under de senaste åren kämpat med flera hälsoproblem, inklusive hjärnhinneinflammation, vilket ledde till flera sjukhusvistelser och intensivvård. Sedan 2015 var han rullstolsbunden på grund av tidigare fallskador.


Han är mest känd som frontman för det brittisk-irländska folkpunkbandet The Pogues, men lämnade bandet 1991 på grund av sina problem med alkohol och droger. Trots detta återförenades bandet vid flera tillfällen under 2000-talet, där MacGowan återtog sin roll som sångare. Utöver The Pogues släppte han även flera album med sitt eget band, The Popes.

En av hans mest ikoniska låtar är Fairytale Of New York, framförd tillsammans med den avlidna Kirsty MacColl, vilken har blivit en viktig del av julmusikkulturen.

Shane MacGowan blev 65 år gammal.


LÄS OCKSÅ: Shane MacGowan vårdas på sjukhus – hustrun vädjar för stjärnans liv

ANNONCE