Nyhet

Idol firar 20 år – stora förändringar i formatet

Idol återvänder i helgen i TV4 med förändringar i både sändningstid och format.

TV4:s populära talangjakt Idol är tillbaka i helgen, nu med sändningstid på lördagar istället för fredagar. Programmet inleds utan de tidigare auditionprogrammen som tidigare visades under veckodagarna. Istället har auditions integrerats i lördagsprogrammen.

– Under de senaste åren har vi sett att det stora antalet episoder vi har haft tidigt på säsongen har gjort det lite svårare att hitta in i Idol. Nu tror vi att genom att göra en stor helgunderhållning så ska hela publiken ha möjlighet att komma in ordentligt redan från början, säger TV4:s kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

Juryn har också förnyats. Kishti Tomita och Alexander Kronlund har lämnat och ersatts av Peg Parnevik och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri, som nu sitter vid sidan av Anders Bagge och Katia Mosally. Programmet sänds i år från Filadelfiakyrkan i centrala Stockholm.


Programledaren Pär Lernström hoppas att det nya formatet ger utrymme att lyfta fram deltagarnas berättelser, snarare än att visa misslyckade auditions.

– Det här med att hålla på och skälla ut folk på bästa sändningstid för att de inte kan sjunga... det känns som att den tiden är över. Så vi tänker mer, kan vi hitta riktiga sångare och sångerskor?, säger han till Aftonbladet.

Idol firar i år 20 år sedan premiären, där bland andra Darin och Loreen gjorde sina genombrott.


LÄS OCKSÅ: Aviciis föräldrar efter Idol-kritiken mot Ash Pournouri

ANNONCE