Nyhet

Jungfrukällan fyller på årets festivalaffisch

Till Jungfrukällan på Slaktkyrkan och Hus 7 i Stockholm den 28 september ansluter nu Jackie Mere, Killen, Esther och Civil Polis.

Klart sedan tidigare var att på Slaktkyrkan och Hus 7 i Stockholm den 28 september spelar Stuzzi, Yaeger, Svart Ridå och De Clair.

Till line-upen läggs nu souliga popfenomenet Jackie Mere, Killen och hans electrohouse, finurlig, melodisk och vibrafonklingande sovrumspop med Esther och Civil Polis lika omsusade som punkiga glitch-rock.

Jungfrukällan har startats som en reaktion på att allt färre icke-etablerade band och artister får tillträde till landets festivalscener, tidigare en viktig väg för att få scenvana och publik. Mycket bra musik riskerar därmed att förbli ohörd.


– Därför vill vi vara med och lyfta tillbaka detta i rampljuset igen, säger Niklas Jonsson på Sustainable Punk som arrangerar Jungfrukällan.

– Även om det är i liten skala tror vi på att musiken är för viktig för att inte få plats i festivalsammanhang. Jungfrukällan ska vara den platsen. Och förhoppningsvis kommer fler såna platser uppstå eller återaktiveras.

LÄS OCKSÅ: Festivalen Jungfrukällan gör ett nytt försök


ANNONCE