Nyhet

Stort tryck när Oasis biljetter släpptes – sajten överbelastad

Biljettrycket var enormt när Oasis släppte biljetterna till sin återföreningsturné. Sajten överbelastades snabbt och tusentals fans hamnade i långa köer.

Det var en hög efterfrågan när biljetterna till Oasis återföreningsturné släpptes på lördagsmorgonen. Flera användare rapporterar att biljettsajten snabbt överbelastades, och enligt Daily Mail uppstod vad som beskrivs som ett ”blodbad”.

På sajten publicerades skärmbilder som visar att fans som försökte köpa biljetter till de två konserterna i Irland möttes av meddelandet att över en halv miljon personer stod före dem i kön.

"Fans köar för att komma in i kön", skriver Daily Mail.


Redan i fredags hade de mest hängivna Oasis-fansen möjlighet att köpa biljetter, då ett begränsat antal förköpsbiljetter släpptes. Enligt BBC fanns flera av dessa biljetter kort därefter till salu på andrahandsmarknaden, till priser som var 40 gånger högre än det ursprungliga. Vissa biljetter såldes för så mycket som 6 000 pund, motsvarande cirka 80 000 kronor.

Oasis meddelade tidigare i veckan att de återförenas efter 15 år för en turné med 17 spelningar i Storbritannien och Irland nästa sommar.

LÄS OCKSÅ: Efter trycket – fler datum till Oasis comebackturné


ANNONCE