Nyhet

Dödsolycka på Roskildefestivalen

En dödsolycka skedde under under städningen av årets upplaga av Roskildefestivalen.

Många minns nog hur år 2000 var tänkt att bli en höjdpunkt i den danska Roskildefestivalens historia som påbörjades redan 1971. Med 102 000 besökare som ville se allt från Lou Reed, Iron Maiden, Oasis, The Cure och Willie Nelson till Nine Inch Nails, Pet Shop Boys, D-A-D och The The så var publiksuccén ett faktum. Men det band som skulle stå i fokus när festivalen summerades var Pearl Jam, när nio personer miste livet och 30 skadades framför den största scenen under deras spelning. Detta på grund av det hårda publiktrycket i det dåliga vädret där det hade regnat kraftigt och därmed var halt. Tre av personerna som dog var svenskar.

Nu har det återigen skett en dödsolycka på festivalen, men denna gång under uppstädningen av årets upplaga. En person, som tros vara utländsk medborgare enligt dansk polis, har avlidit då han blev påkörd av en traktor. 

"Vi finns på det tidigare tältområdet på Dyreskuepladsen i Roskilde. Under saneringsarbetet på platsen träffades en person av en traktor. Personen förklarades därefter död", skriver dansk polis på X.

Händelsen utreds av dansk polis och de gör undersökningar på plats samt arbetar med att fastställa omständigheterna som orsakade olyckan.

LÄS MER: Festivalflashback: Roskildefestivalen 2000 – Nio tragiska dödsfall

ANNONCE