Nyhet

Roxette gör comeback – spelar i Göteborg och Halmstad

Nästa sommar återvänder Roxette till livescenen när Per Gessle tar med bandet på en ny turné. Efter spelningar i Sydafrika och Australien väntar två konserter på svensk mark – Göteborg och Halmstad i juli. Med på turnén följer Lena Philipsson.

Roxette, som många trodde hade gjort sin sista spelning 2016, gör en comeback sommaren 2025. Per Gessle, som var en av grundarna och låtskrivarna, tar återigen bandets internationella hits på turné. Nu är det klart att två av stoppen blir i Sverige – den 25 juli i Trädgårdsföreningen, Göteborg, och den 26 juli på Brottet i Halmstad.

Det är snart fem år sedan Roxettes sångerska Marie Fredriksson gick bort i cancer, en förlust som djupt berörde både närstående och fans. Trots det har deras musik fortsatt att vara populär och strömmas flitigt av lyssnare över hela världen.

Under turnén 2025 kommer Per Gessle och bandet att framföra många av Roxettes klassiska låtar. Lena Philipsson, som nyligen släppte singeln Sällskapssjuk tillsammans med Gessle, kommer att vara med under hela turnén. Singeln är också titelspåret på Gessles kommande album som släpps i slutet av oktober.


– 2025 blir ett stort Roxette-år! Först Sydafrika och Australien på vårkanten och sedan en Europa-sväng på sommaren. Och att få spela på hemmaplan, på västkusten i Sverige, känns såklart extra fantastiskt. Lena och jag och hela gänget kommer att vara på topp. Syns där!, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Bandet som kommer att uppträda består av musikerna Christoffer Lundquist, Magnus Börjeson, Per "Norpan" Eriksson, Dea Norberg, samt originalmedlemmarna Clarence Öfwerman och Jonas Isacsson.

Biljetterna släpps den 18 oktober kl. 11.00 via LiveNation.se.


LÄS OCKSÅ: Lena Philipsson om Roxette-turnén: "Jävligt läskigt"

ANNONCE