Nyhet

Taylor Swift skänker miljoner till orkanoffer

Taylor Swift har donerat 50 miljoner kronor till katastrofhjälp för de drabbade av orkanerna Helene och Milton. Donationerna går till organisationen Feeding America, som ger stöd till utsatta områden.

Orkanen Helene, som drog in över USA:s sydöstra delstater i slutet av september, har orsakat stor förödelse i delstater som Georgia, Florida och North Carolina, rapporterar NME. Enligt de senaste rapporterna har över 220 människor omkommit till följd av stormen, och hundratals saknas fortfarande. Stora delar av området är utan ström, och infrastrukturen har skadats svårt.

Igår slog orkanen Milton till mot Florida. USA:s president Joe Biden har kallat den "århundradets storm" och en av de mest förödande orkanerna i delstatens historia.

Hjälporganisationen Feeding America meddelade under onsdagen att Taylor Swift gjort en generös donation på fem miljoner dollar – motsvarande cirka 50 miljoner svenska kronor – för att hjälpa samhällen att återhämta sig och bygga upp efter de förödande stormarna. Pengarna kommer att användas för att tillhandahålla mat, rent vatten och andra viktiga förnödenheter till de drabbade.


"Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad och stötta familjer i deras kamp framåt. Tack, Taylor, för att du står med oss i kampen mot hunger och för att du hjälper utsatta samhällen", skriver Feeding America i ett uttalande.


Det är inte första gången Taylor Swift bidrar till välgörenhet. Under sin pågående The Eras-turné har hon gjort flera betydande donationer till matbanker i både USA och Storbritannien.

Även andra kändisar har bidragit till hjälpinsatserna. Dolly Parton har donerat en miljon dollar, Morgan Wallen har skänkt hälften av den summan, och bandet Metallica har gett 100 000 dollar till stöd för offren efter orkanen Helene. Artisten MJ Lenderman har dessutom tvingats skjuta upp flera turnédatum på grund av stormskadorna, särskilt i North Carolina där hans band och deras familjer är baserade.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift kan påverka presidentvalet – men experterna är oeniga


ANNONCE