Nyhet

Rosalía bekräftar: "Nytt album på gång efter stora förändringar"

Rosalía avslöjar att hon arbetar på sitt fjärde studioalbum, och erkänner att hon har genomgått stora förändringar under processen.

Den spanska popstjärnan Rosalía har bekräftat att hon håller på att skapa sitt fjärde studioalbum. I en intervju med Highsnobiety berättar hon att arbetet pågår för fullt och att albumet blir en uppföljare till hennes Latin Grammy-belönade album Motomami från 2022.

– Det har varit en process, säger Rosalía. Jag har förändrats mycket, men samtidigt brottas jag fortfarande med samma frågor. Jag har samma kärlek till det förflutna och samma nyfikenhet på framtiden.

Rosalía delade också med sig av inspirationen bakom Motomami-estetiken och avslöjade att den har sina rötter i hennes föräldrars motorcykelkultur.


– Det som lockade mig mest var motorcykelhjälmarna som jag använde i omslaget, videorna och showerna, förklarar hon. Både min mamma och pappa är motorcyklister, så det är något som ligger mig nära.

Artisten har tidigare antytt att ett nytt album är på väg. När hennes låt Despecha nådde en miljard strömningar på Spotify, uttryckte hon sin förhoppning att kunna dela många fler låtar i framtiden och tillade:

– Jag arbetar fortfarande på det nya albumet, och jag kan bara säga att väntan kommer att vara värd det.


Rosalía har även samarbetat med andra artister på senare tid. I november släppte hon och Björk den miljömedvetna singeln Opal, och nyligen teamade hon upp med Lisa från BLACKPINK för den elektro-poplåten New Woman, med en tillhörande musikvideo regisserad av Dave Meyers.

LÄS OCKSÅ: Han är klar för Super Bowl: "De valde rätt"

ANNONCE