Nyhet

The Cardigans klara för Hultsfred

Spelar "Gran Turismo" från början till slut.

I dag presenterade Hultsfredsfestivalen sin första akt till nästa års festival. Det blev den svenska gruppen The Cardigans som presenterades först till Smålandsfestivalen nästa sommar. Bandet kommer spela sitt album "Gran Turismo" från början till slut.

– När vi fick förfrågan kändes upplägget så oväntat och roligt att vi var tvungna att tacka ja. För oss handlar det om att med glädje återupptäcka ett kärt album och förhoppningsvis blir det likadant för publiken, hälsar bandet i ett pressmeddelande.

Spelningen blir gruppens första i Sverige sedan 2006.

"Gran Turismo" är The Cardigans fjärde studioalbum. Det gavs ut den 1 oktober 1998 och blev etta på svenska albumlistan. Totalt sålde albumet i mer än 2,5 miljoner exemplar världen över. Skivans stora hit var "My Favourite Game".

The Cardigans bildades 1992 i Huskvarna och har släppt totalt sex album, det senaste kom 2005 och hette "Super Extra Gravity".

Arrangören bytte i september datum för Hultsfredsfestivalen genom att flytta bak den en månad. Nästa år är det 14 – 16 juni som gäller. Då är det åter dags för de småländska skogarna att ta emot festivalsuktande människor. GAFFA kommer givetvis vara på plats för att rapportera.

Årets Hultsfredsfestival ägde rum mellan den 14 – 16 juli och bjöd på bland andra Morrissey, The Prodigy, Bootsy Collins, Melissa Horn, Crystal Castles, Suede, Primal Scream, Beady Eye, Duck Sauce och OFWGKTA.

Biljetter till festivalen kan inom en snar framtid köpas via GAFFA.se/live.  

ANNONCE