Nyhet

The Strokes släpper nytt under 2013

Amerikansk radiostation ska redan ha tagit del av nya singeln All The Time.

Nästan två år efter lanseringen av deras fjärde studioalbum Angles, återvänder nu The Strokes med ny musik. Billboard bekräftar att de nåtts av nyheten om att The Strokes femte studioalbum kommer att släppas senare i år och att den kommande första singeln bär titeln All The Time.

I onsdag kväll (16 januari) antydde Seattles radiostation 107,7 The End att de fått höra ny musik från gruppen i fråga i ett inlägg på deras Facebook-sida. "Fått en förhandslyssning på helt nya Strokes-låten All The Time tack vare RCA Records. Vi får "läcka" detta snart. Ni kommer inte bli besvikna .../Mike" stod det i inlägget.

Vi har tidigare rapporterat att Julian Casablancas och co. sägs jobba på ett femte album och trots att gruppen management förnekade att ett nytt album var på gång så bekräftade senare gitarristen Albert Hammond Jr´s pappa att gruppen befann sig någonstans med producenten Gus Oberg som de jobbade tillsammans med på Angles.


The Strokes debuterade 2001 med albumet Is This It som satte bandet på kartan i garage-rockgenren tillsammans med band som The White Stripes och The Raveonettes. Deras uppföljare Room On Fire kom 2003 och 2006 släpptes deras tredje album First Impressions of Earth.

ANNONCE