Nyhet

Publikrekord och inga brott – men nu säger polisen stopp

GAFFA.se – allt om musik

Förra helgen arrangerades gatufesten NGBG på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. På eventet som arrangerades för tredje året i rad spelade bland annat Presolar Sands, Beach Tape, Sudakistan och Arre! Arre! (bilden.)

Polisen räknade antalet besökare till 8 500, och antal ingripanden till 0. Men kvällen slutade inte fullt lika lyckat. På Medlemsklubben Plan B fanns NGBG:s största scen och efter att eventet var slut hade man en efterfest på klubben för band, volontärer och medlemmar – tills polisen kom och klassade verksamheten som olaglig, skriver Sydsvenskan

LÄS OCKSÅ: Låg död i timmar han hittades 

– Vi hade besök av två poliser som förklarade för oss att de ansåg att det vi gjorde var olagligt. Att sättet på hur vi släppte in folk i lokalen gjorde att det inte var en medlemsklubb. Vi håller inte med, utan hävdar att vi gjorde det enligt reglerna. Men det är de som bestämmer. De sade ”stäng ner och öppna inte förrän ni har alla tillstånd på plats”, säger en av Plan B:s grundare, Carlo Emme till Sydsvenskan.

Nu har Plan B valt att stänga ner verksamheten tills de har alla nödvändiga tillstånd på plats. Vilket innebär att de närmsta konserterna är inställda. Men förhoppningsvis kan de vara igång redan nästa vecka, då med folkölsbar.

– Vi håller på och bygger ett nytt kök och i väntan på ett alkoholtillstånd så är tanken att vi ska dra igång en helt laglig folkölsklubb, säger Carlo Emme till Sydsvenskan.

LÄS OCKSÅ: Festivalen ställer in – och folk är inte glada 

Trots att polisen satte stopp för verksamheten är Plan B positiva. På sin Facebook-sida tackar de polisen för att de informerar "hur saker ska gå till om man vill slippa problem med myndigheter", och att i tider som dessa är dialog a och o.

 

ANNONCE