Nyhet

Lizzo svarar på kritiken: "Jag är ingen gatekeeper"

Världsstjärnan slår tillbaka efter kritik om att hennes musik skulle vara "för vita människor".

Lizzo har öppnat upp om ett av sina kritikers vanliga argument – att hon skriver "musik för vita människor" – och har berättat för Howard Stern att en sådan anklagelse är "mycket sårande".

Artisten dök upp på The Howard Stern Show under gårdagen, och en del av hennes pratstund med mediapersonligheten tog upp hennes senaste HBO Max-dokumentär, Love, Lizzo.

I en anmärkningsvärd scen under filmen påpekar Lizzo att hon ofta har kritiserats för den breda publiken som lyssnar på hennes musik, med vissa onlinekretsar som hävdar att hennes stil tilltalar en överväldigande vit publik.


LÄS OCKSÅ: "Lizzo ändrar låttext efter kritik – 'Jag vill aldrig uppmuntra nedsättande språk'"

På frågan av Stern hur hon känner om det argumentet, sa Lizzo:

– [Det är] väldigt sårande, bara för att jag är en svart kvinna, och jag känner att det verkligen utmanar min identitet och vem jag är, och förminskar det, vilket jag tycker är riktigt sårande.


Hon fortsatte med att förklara att hon kategoriserar sin stil som "funky, själfull, feel-good-musik" som bär många stilistiska kännetecken som är vanliga i "svart musik som gjordes för svarta människor på 70-talet och 80-talet".

I slutändan, förklarade Lizzo, kommer hennes musik konsumeras och omfamnas av "bokstavligen alla och vem som helst". Hon fortsatte:

– Jag försöker inte hålla mitt budskap från folk. Jag är ingen gatekeeper. Då tänker jag: "ni förstår mig inte alls". Och jag känner att många människor, ärligt talat, inte förstår mig – det var därför jag ville göra den här dokumentären, för jag sa: "jag känner att ni inte förstår mig, ni inte var jag kommer ifrån..." Och nu vill jag inte svara på fler frågor om den här skiten. Jag vill visa världen vem jag är.


LÄS OCKSÅ: "Självkärleken och kedjeeffekten – intervju med Lizzo"

ANNONCE