Nyhet

Tidal tycks få nytt ljud: "Kommer ske snart"

Smått häpnadsväckande verkar dock MQA just nu genomgå en omstrukturering där ingen exakt vet vad som kommer att hända med dennes teknik.

Tidal har sedan sin lansering gjort sig kända för en ljudkvalitet som varit av högre kvalitet än framför allt den stora konkurrenten Spotify. Fram tills idag har Tidal använt sig av ljudformatet MQA för att just kunna servera högupplöst ljud till sina användare. Smått häpnadsväckande tycks dock MQA just nu genomgå en omstrukturering där ingen exakt vet vad som kommer att hända med dennes teknik.

Med anledning av detta har därför Tidal precis meddelat att de kommer att introducera det högupplösta FLAC till sina HiFi Plus-användare. Hi-res FLAC är fortfarande ett förlustfritt format som samtidigt bygger på en öppen standard. Priset för detta består av att filerna blir betydligt större men i ett pressmeddelande uppger Tidal att de kommer ge användarna mer kontroll över vilket filformat de laddar ner – beroende på var de befinner sig.

Huruvida Tidal helt kommer att ta bort MQA från sin plattform säger de inget om, men rykten menar att det rör sig om en tidsfråga. Jesse Dorogusker, VD på Tidal, säger i ett inlägg på Reddit att även om det inte finns något exakt datum för när högupplöst FLAC kommer att rullas ut på Tidal så kommer det att ske "snart".


Han bekräftar också att användare kan skruva upp och ner musikkvaliteten beroende på vilken enhet de använder och var de är någonstans. Då allt fler använder sin smartphone för att streama musik finns fortfarande begränsningar när det kommer till lagringsutrymme, samtidigt begränsas många användare i hur mycket data de kan ladda ner. 

Hittills har Tidal varit klart dyrast av de populära streamingtjänsterna och om den nya standarden kommer att göra det billigare att vara kund hos dem återstår att se.

LÄS OCKSÅ: Därför vill Jay-Z sälja musiktjänsten Tidal


ANNONCE