Nyhet

Mysteriet tätnar kring Linkin Parks nedräkning – ny musik på gång?

Linkin Parks nedräkningsklocka nådde noll – men överraskade fansen genom att börja räkna uppåt igen. Nu spekuleras det om att ny musik kan släppas den 5 september.

Tidigare i veckan delade Linkin Park en nedräkning på sina sociala medier, vilket väckte stor nyfikenhet bland fansen. I inlägget på X delades en video som räknade ned från 100 timmar och 59 minuter, tillsammans med en länk till bandets officiella hemsida. Där kunde man följa nedräkningen i realtid.

När klockan nådde noll natten till onsdagen blev fansen dock förvånade när nedräkningen omedelbart övergick till att räkna uppåt. Bandet kommenterade den nya utvecklingen med texten: "It’s only a matter of time…"

Överraskningen var stor bland fansen på sociala medier, där flera frågade sig vad som pågick. "Vad betyder det här?!" undrade en användare, medan en annan kommenterade: "Har vi blivit lurade?"

När klockan senare glitchade vid nio timmar och fem minuter, ökade spekulationerna om att ny musik kan komma att släppas den 5 september.


Tidigare i år rapporterades det att bandet planerar en turné 2025 och eventuellt söker en kvinnlig sångare som ersättare för den avlidne frontmannen Chester Bennington. Bandet har varit inaktivt sedan Benningtons död 2017, då han tragiskt gick bort vid 41 års ålder.

Fans spekulerade också i om Sum 41:s Deryck Whibley skulle presenteras som den nya frontmannen, efter att det kanadensiska bandet också teasat en kommande nyhet tidigare i veckan. Whibley förnekade dock ryktena den 27 augusti och klargjorde på Instagram att han inte kommer att ansluta sig till vare sig Oasis eller Linkin Park. Han tillade att han har egna planer på en turné och en bokrelease som kommer att tillkännages senare i veckan.

"Jag ser fram emot att se vad dessa fantastiska band hittar på i framtiden", avslutade han.


LÄS OCKSÅ: Fansen spekulation – han är Linkin Parks nya sångare

ANNONCE