Nyhet

Polischef kritiserar Thomas Stenströms uppträdande på Idrottsgalan

När Thomas Stenström uppträdde på Idrottsgalan tidigare i veckan höll han i två brinnande bengaler. Upptåget har mötts av både kritik och uppskattning på sociala medier.

Per Engström, sektionschef på polisens operativa avdelning, beskriver Thomas Stenströms agerande som "ett slag i ansiktet" gentemot dem som arbetar för att förhindra användningen av illegal pyroteknik, rapporterar GP.

– Det gynnar inte de säkerhetsansvariga som sliter dagligen med visitationer för att få bort det som är farligt från läktarna, säger han och tillägger att "gemene man inte ser" att den pyroteknik som användes på galan kräver tillstånd.

För Expressen berättar Stephan Rimér, Idrottsgalans VD, att det inte handlade om en olaglig handling eftersom galan hade fått tillstånd för att bränna pyroteknik.


– Det var någon lightversion av bengaler, för det första. Det var inte de här riktiga ”flaren”. Men ändå så pass att vi behövde ansöka om tillstånd för att genomföra det, säger han till tidningen.

Var idén kom ifrån kan han inte svara på.

– Det växte fram organiskt och alla tyckte att det var en snygg grej att göra. Motivet bakom var egentligen att man ville göra en liten passning till idrotten. Den här typen av symbolhandlingar finns ju där. Så det var lite effektsökeri.


LÄS OCKSÅ: Intervju med Thomas Stenström: "Som att vara i någon sorts torktumlare och skita i allt"

ANNONCE