Nyhet

Steve Albini får gata uppkallad efter sig

Den avlidne Steve Albini får en gata uppkallad efter sig i Chicago.

Kvarteret 2600-2700 på West Belmont Avenue i Avondale kommer officiellt att kallas "Steve Albini Way", rapporterar Stereogum. På denna sträcka ligger hans legendariska inspelningsstudio Electrical Audio, som Steve Albini och medarbetare hjälpte till att bygga genom att lägga tegel under byggprocessen.

Även om han föddes i Pasadena, Kalifornien, och växte upp i Missoula, Montana, har Albini varit djupt involverad i Chicagos musikscen ända sedan han flyttade dit för att gå på Northwestern University. Han bodde i staden från sina collegeår och fram till sin plötsliga död tidigare i år.

Producenten, musikern och kulturikonen dog av en hjärtattack den 7 maj vid 61 års ålder. Albini var frontfigur i flera hyllade rockband, som Shellac och Big Black, och var en legendar i inspelningsstudion, även om han själv föredrog termen "ingenjör" framför "producent".

Albini spelade in Nirvanas In Utero, Pixies Surfer Rosa, PJ Harveys Rid Of Me, och otaliga andra klassiska album över flera decennier. Hans sista album med Shellac var To All Trains, som bandet förberedde sig för att släppa och turnera med i slutet av maj innan han dog.


LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Steve Albini gjorde allt på sina egna villkor

ANNONCE