Nyhet

The Killers avbröt konsert för att kolla på fotboll

Fotbollsfeber råder när årets upplaga av EM närmar sig finalen. Det amerikanska rockbandet The Killers avbröt nyligen en konsert i London för att se Englands vinst mot Nederländerna i semifinalen. Efter den oväntade pausen återupptogs spelningen igen.

Förra året fick det amerikanska rockbandet The Killers kritik när de tog upp ett ryskt fan på scen för att spela trummor under konsertens gång i Batuma i Georgien. Publiken svarade med att börja bua och lämna arenan i protest. 

Ryssland och Georgien har en ansträngd relation sedan tidigare. Ryssland invaderade Georgien 2008 och ockuperar fortfarande 20 procent av landet.

Efter låten kommenterade frontmannen Brandon Flowers händelsen och sade:


– Kan ni inte känna igen när någon är er broder? Är han inte er broder? Skiljer vi oss åt vid landsgränserna? Är inte jag er broder, som kommer från Amerika?

Detta samtidigt som publiken buade och visade tummen ner. Han fortsatte:

– En av sakerna vi uppskattar med att vara i det här bandet, är att det sammanför människor. Och ikväll vill jag att vi ska fira att vi är här tillsammans, jag vill inte att det blir dålig stämning. Jag ser er som mina bröder och systrar.

Ett antal besökare lämnade konserten i protest och i efterhand har bandet bett om ursäkt.

Någon ursäkt behövdes nog inte efter tilltaget i går, den 10 juli, när England spelade mot Nederländerna i semifinal i fotbolls-EM samtidigt som The Killers gjorde en av sex spelningar i London på O2 Arena.

Därför avbröt de konserten i några minuter efter att ha spelat tio låtar. De tog en paus för att tillsammans med fansen kolla på slutet av matchen som visades på storbildsskärmen innan de sedan återupptog spelningen igen. England vann matchen med 2-1 och gick vidare till final. Bandet firade genom att börja spela Mr. Brightside och fortsätta konserten. 



LÄS MER: Noel Gallagher vill att Dave Grohl slutar efterfråga Oasis återförening


ANNONCE