x

Tio år i The Fast Lane

Tio år i The Fast Lane

När de nu släpper samlingsskivan "The Party Ain't Over 'Til We Say So" är det ett fortsatt hungrigt band som summerar de tio senaste åren av artistkarriären. Mycket på grund av att glädjen fortfarande är intakt. Detta påstår basisten Martin Sandvik när GAFFA får tag på honom via telefon.

– Oj, det är svårt att summera karriären så här. Men när vi mastrade den här samlingsskivan gick vi igenom de gamla skivorna låt för låt och lyssnade på dem i halvminutssnuttar, då kom det som en glädjechock att "fan, vad bra det här är, vad mycket man hunnit med genom åren". Den känslan var skön.

Göteborgskvartetten har onekligen landat en hög status i Hårdrockssverige, främst genom hårt jobb. Finns det då något de är extra stolta över karriärsmässigt?

– Ja, en av de största sakerna man varit med om måste ju vara när vi öppnade för AC/DC på Juventus hemmaarena för tio år sedan. Du vet, 90 000 personer i publiken och vi hade bara släppt en platta då. Det var mäktigt. AC/DC var jäkligt coola också, vi fick en timme med bandet att bara hänga runt. De var väldigt jordnära och extremt noga med att vi skulle ha det bra.

När ni startade bandet, hade ni som mål redan då att ta erdit ni är idag?
– Det har aldrig varit något snack i mitt fall. Redan när jag började skolan bestämde jag mig, jag skulle bli rockstjärna – det har inte funnits något annat alternativ. Jag tror de flesta av oss känner likadant. Det är först när alla brinner för samma mål som man är ett band att räkna med.

Och nu ska ni ut och turnera på samlingsskivan.
– Ja, så blir det ju. Vi gör en turné i Norden nu i novemberdecember, sedan blir det Europa februari-mars. Det varvar vi med att spela in nytt också. Det känns fint.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA