Nyhet

Linkin Parks nya sångare om Benningtons arv: "Vill göra honom stolt"

Linkin Park återvänder med ny sångare och album efter sex års tystnad. Emily Armstrong, tidigare medlem i Dead Sara, berättar om vad det innebär att axla Chester Benningtons mantel.

Linkin Park har gjort en efterlängtad comeback och presenterat Emily Armstrong, tidigare sångare i Dead Sara, som ny frontfigur. Under en livesändning i fredags debuterade Armstrong som bandets nya sångare, något som följde efter veckor av spekulationer bland fansen. Bandet framförde sin nya låt The Emptiness Machine, några av sina klassiska hits och avslöjade dessutom ett kommande album, From Zero, samt en kortare världsturné med sex spelningar.

I en intervju med Zane Lowe på Apple Music 1 berättar Armstrong om känslorna inför att ta över efter Chester Bennington, som avled 2017. Hon erkänner att hon initialt var tveksam till att axla rollen.

– Det fanns mycket känslor, säger Armstrong. Jag ville inte bara kliva in och säga att jag skulle vara den nya sångaren. Jag funderade istället på vad som vore bäst för bandet ur ett fans perspektiv. Vilken röst, vilken energi skulle passa?


Hon beskriver också sin egen resa som Linkin Park-fan och hur deras debutalbum Hybrid Theory från år 2000 inspirerade henne att börja sjunga som Bennington.

– Det var då jag tänkte att jag ville sjunga och skrika One Step Closer. Jag var gitarrist i ett band och tänkte att jag kunde göra det där. Men att jag skulle bli deras nya sångare, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

När Lowe frågar hur Benningtons arv påverkar hennes tolkning av bandets äldre låtar, svarar Armstrong att hon "vill göra honom stolt".


Linkin Parks kommande världsturné startar den 11 september i Los Angeles och fortsätter genom New York, Tyskland, London, Sydkorea och Colombia. Bandet har också meddelat att trummisen Colin Brittain, som ersätter grundaren Rob Bourdon, är ny medlem. Gitarristen Brad Delson kommer dock inte delta på turnén men fortsätter arbeta med bandet bakom kulisserna.

LÄS OCKSÅ: Linkin Park gör stor comeback – ny sångare, album och turné


ANNONCE